Het desem bakboek

Desem maken en verwerken hoeft niet moeilijk te zijn. Het desem bakboek geeft je de leidraad voor de perfecte manier. De Vlaamse Miro Van Vreckem van de Noorse bakkerij Elt bakeri neemt je mee op de 'rijs'. Het verhaal begint al meteen bij de bioboer die voor de ideale granen zorgt en de molenaar die er bloem van maakt. Stap voor stap leer je om met die bloem en water tot desem te komen, die je dan kunt verwerken in knapperige broden, hemelse koffiekoeken en zoet en hartig gebak. De prachtige foto's zijn van kunstfotograaf Thierry Van Vreckem.   'Het is een mooi gegeven, dat iemand zijn ambacht zo uitdraagt en doorgeeft: graan, water en tijd die samen een proces vormen dat het brood een unieke smaak, geur en structuur geeft. Het vraagt aandacht en liefde voor pure ingrediënten - waarden die in elke keuken, van thuis tot driesterrenrestaurant, onmisbaar zijn. Met dit boek laat Miro Van Vreckem zien dat desem niet ingewikkeld hoeft te zijn. Stap voor stap brengt hij brood terug naar de oorsprong en bewijst hij dat iedereen dit kan: eerlijk, eenvoudig en puur, maar ook luxueus en verfijnd genoeg voor de haute cuisine.' - JANNIS BREVET ***Michelinchef Inter Scaldes 'Brood speelt bij ons een bijzondere rol. Het is meer dan een bijgerecht: het vertelt een verhaal van traditie, vakmanschap en dagelijks ritueel. Aan tafel serveren we trots een kleine selectie: luchtige brioche, onze signature fougasse en een Noors granenbrood vol karakter. Elke ochtend komt dit vers uit onze ovens. Het Noors granenbrood is een desembrood, en voor mij mag dat nooit ontbreken - puur, eerlijk en tijdloos, geboren uit geduld en kennis. Zo willen we met elk stuk brood dat verhaal laten proeven.' - VIKI GEUNES ***Michelinchef Restaurant Zilte

 29,99

Gratis verzending

10 op voorraad

Welke uitvoering?

Paperback

€23.99

Hardcover

€29.99

eBook

-

Auteur

Miro Van Vreckem

ISBN

9789059960718

pagina's

Reviews

Het desem bakboek

Samenvatting

Desem maken en verwerken hoeft niet moeilijk te zijn. Het desem bakboek geeft je de leidraad voor de perfecte manier. De Vlaamse Miro Van Vreckem van de Noorse bakkerij Elt bakeri neemt je mee op de ‘rijs’. Het verhaal begint al meteen bij de bioboer die voor de ideale granen zorgt en de molenaar die er bloem van maakt. Stap voor stap leer je om met die bloem en water tot desem te komen, die je dan kunt verwerken in knapperige broden, hemelse koffiekoeken en zoet en hartig gebak. De prachtige foto’s zijn van kunstfotograaf Thierry Van Vreckem.   ‘Het is een mooi gegeven, dat iemand zijn ambacht zo uitdraagt en doorgeeft: graan, water en tijd die samen een proces vormen dat het brood een unieke smaak, geur en structuur geeft. Het vraagt aandacht en liefde voor pure ingrediënten – waarden die in elke keuken, van thuis tot driesterrenrestaurant, onmisbaar zijn. Met dit boek laat Miro Van Vreckem zien dat desem niet ingewikkeld hoeft te zijn. Stap voor stap brengt hij brood terug naar de oorsprong en bewijst hij dat iedereen dit kan: eerlijk, eenvoudig en puur, maar ook luxueus en verfijnd genoeg voor de haute cuisine.’ – JANNIS BREVET ***Michelinchef Inter Scaldes ‘Brood speelt bij ons een bijzondere rol. Het is meer dan een bijgerecht: het vertelt een verhaal van traditie, vakmanschap en dagelijks ritueel. Aan tafel serveren we trots een kleine selectie: luchtige brioche, onze signature fougasse en een Noors granenbrood vol karakter. Elke ochtend komt dit vers uit onze ovens. Het Noors granenbrood is een desembrood, en voor mij mag dat nooit ontbreken – puur, eerlijk en tijdloos, geboren uit geduld en kennis. Zo willen we met elk stuk brood dat verhaal laten proeven.’ – VIKI GEUNES ***Michelinchef Restaurant Zilte

Guarantee

Verzending en afhandeling

Wij streven ernaar om elke bestelling binnen 24 uur te verzenden. Als er technische problemen zijn, kan het langer duren.

Gerelateerde boeken

Boeken die je ook leuk vindt

Michael Egnor

 24,50

Marianne Busser, Ron Schröder

 14,99

Jolanda Horsten

 12,50

Kathleen Glasgow

 16,99

Tita Thun and Friedrich Thun

 17,00

Ineke Kraijo, Marlies Verhelst

Chris Carter

 22,99

Dietrich Moerman and Daphné de Troch

 24,99

Haroon Ali

 19,99

Anja Verbers

 34,90

Lancar Ida-Bagus

 55,64

Hugo Renaerts

 20,57

Renata Bijl

 25,95

het beste boek aller tijden!

Tijdloze verhalen

Verzamel de memorabele verhalen die u zich herinnert!

zie meer boeken

Klik hier

Wat je kat echt probeert te zeggen

Blijf op de hoogte van de vrijheidsgeest

Abonneer u op de Atlantis-nieuwsbrief en ontvang wekelijks praktijkverhalen, deskundig advies en bewijs uit de praktijk. U kunt zich eenvoudig afmelden als u niet tevreden bent.

Wees professioneel en leuk in één stap

Transformeer uw manuscript in een meesterwerk met ons.

© 2025 Atlantis - All rights reserved

Ontvang de meest actuele informatie over dit boek

Vind alles wat je moet weten over dit boek, van de nieuwste auteursinformatie en nieuwste titels tot beschikbaarheid en recensies van lezers. Ontvang de laatste informatie direct in je inbox.