De voedselbos keuken

Een voedselbos is een door mensen aangelegd ecosysteem dat gebaseerd is op de structuur van een natuurlijk bos, maar waarin vooral planten groeien die eetbaar zijn, zoals fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden, klimplanten en knollen. Hoewel veel boeken over voedselbossen zich richten op eetbare planten en bomen, ontbreken vaak praktische recepten voor het benutten en bewaren van de oogst. De voedselbos keuken vult dit gemis en biedt inspiratie voor iedereen - of je nu een ervaren voedselbosplukker bent of net begint. Van appel tot kastanje en aardpeer tot kaki, de recepten zijn toegankelijk en smaakvol, zodat je kunt koken met wat het seizoen je biedt, vanuit een zelfoogstbos, een kleine tuin of zelfs vanuit de supermarkt. Het maakt niet alleen ons eten rijker, maar het bevordert tegelijk de biodiversiteit om ons heen. Het boek is bovendien een unieke gids voor nieuwsgierige koks op zoek naar nieuwe smaken uit onze eigen streken. Naast de recepten worden de principes van het voedselbos nog eens uitgelegd en gaan de auteurs gesprekken aan met bekende namen in de voedselboswereld, zoals Louis De Jaeger, Bert Dhondt, Jeroen de Boer - alledrie voedelsbos pioniers in de Benelux - en Jaap Seidel, emeritus hoogleraar Voeding & Gezondheid.

 29,99

Gratis verzending

10 op voorraad

Welke uitvoering?

Paperback

€23.99

Hardcover

€29.99

eBook

-

Auteur

Simon Verboom, Wibe Schoenmaker, Hanne van Beuningen

ISBN

9789059962040

pagina's

Reviews

De voedselbos keuken

Samenvatting

Een voedselbos is een door mensen aangelegd ecosysteem dat gebaseerd is op de structuur van een natuurlijk bos, maar waarin vooral planten groeien die eetbaar zijn, zoals fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden, klimplanten en knollen. Hoewel veel boeken over voedselbossen zich richten op eetbare planten en bomen, ontbreken vaak praktische recepten voor het benutten en bewaren van de oogst. De voedselbos keuken vult dit gemis en biedt inspiratie voor iedereen – of je nu een ervaren voedselbosplukker bent of net begint. Van appel tot kastanje en aardpeer tot kaki, de recepten zijn toegankelijk en smaakvol, zodat je kunt koken met wat het seizoen je biedt, vanuit een zelfoogstbos, een kleine tuin of zelfs vanuit de supermarkt. Het maakt niet alleen ons eten rijker, maar het bevordert tegelijk de biodiversiteit om ons heen. Het boek is bovendien een unieke gids voor nieuwsgierige koks op zoek naar nieuwe smaken uit onze eigen streken. Naast de recepten worden de principes van het voedselbos nog eens uitgelegd en gaan de auteurs gesprekken aan met bekende namen in de voedselboswereld, zoals Louis De Jaeger, Bert Dhondt, Jeroen de Boer – alledrie voedelsbos pioniers in de Benelux – en Jaap Seidel, emeritus hoogleraar Voeding & Gezondheid.

Guarantee

Verzending en afhandeling

Wij streven ernaar om elke bestelling binnen 24 uur te verzenden. Als er technische problemen zijn, kan het langer duren.

Gerelateerde boeken

Boeken die je ook leuk vindt

Loes Riphagen

 13,99

Joni Bosch

 19,99

Wendy Somers-van Gils

 15,95

Italo Calvino

 14,99

Arthur Oosterbaan

 17,90

Stefan Brijs

 21,99

Julia Crouch

 21,99

Mieke Danko

 19,95

Tiny Hiemstra - Hooijenga

 22,99

Yvette Hazebroek

 18,95

Swapna Haddow

 10,00

Ayya Khema

 24,95

Henny van Lienden, Marije van der Poel

 63,95

Viveca Sten

 22,99

Lucy Connelly

 20,00

het beste boek aller tijden!

Tijdloze verhalen

Verzamel de memorabele verhalen die u zich herinnert!

zie meer boeken

Klik hier

De Horde van de Tegenwind 2: Het broze eskader

Blijf op de hoogte van de vrijheidsgeest

Abonneer u op de Atlantis-nieuwsbrief en ontvang wekelijks praktijkverhalen, deskundig advies en bewijs uit de praktijk. U kunt zich eenvoudig afmelden als u niet tevreden bent.

Wees professioneel en leuk in één stap

Transformeer uw manuscript in een meesterwerk met ons.

© 2025 Atlantis - All rights reserved

Ontvang de meest actuele informatie over dit boek

Vind alles wat je moet weten over dit boek, van de nieuwste auteursinformatie en nieuwste titels tot beschikbaarheid en recensies van lezers. Ontvang de laatste informatie direct in je inbox.