De voedselbos keuken
Een voedselbos is een door mensen aangelegd ecosysteem dat gebaseerd is op de structuur van een natuurlijk bos, maar waarin vooral planten groeien die eetbaar zijn, zoals fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden, klimplanten en knollen. Hoewel veel boeken over voedselbossen zich richten op eetbare planten en bomen, ontbreken vaak praktische recepten voor het benutten en bewaren van de oogst. De voedselbos keuken vult dit gemis en biedt inspiratie voor iedereen - of je nu een ervaren voedselbosplukker bent of net begint. Van appel tot kastanje en aardpeer tot kaki, de recepten zijn toegankelijk en smaakvol, zodat je kunt koken met wat het seizoen je biedt, vanuit een zelfoogstbos, een kleine tuin of zelfs vanuit de supermarkt. Het maakt niet alleen ons eten rijker, maar het bevordert tegelijk de biodiversiteit om ons heen. Het boek is bovendien een unieke gids voor nieuwsgierige koks op zoek naar nieuwe smaken uit onze eigen streken. Naast de recepten worden de principes van het voedselbos nog eens uitgelegd en gaan de auteurs gesprekken aan met bekende namen in de voedselboswereld, zoals Louis De Jaeger, Bert Dhondt, Jeroen de Boer - alledrie voedelsbos pioniers in de Benelux - en Jaap Seidel, emeritus hoogleraar Voeding & Gezondheid.
Auteur
Simon Verboom, Wibe Schoenmaker, Hanne van Beuningen
ISBN
9789059962040
pagina's
Reviews
Samenvatting
Guarantee
- Gratis verzending
- Veilig bestellen
- Lid van WebwinkelKeur
Verzending en afhandeling
Wij streven ernaar om elke bestelling binnen 24 uur te verzenden. Als er technische problemen zijn, kan het langer duren.
Gerelateerde boeken
Boeken die je ook leuk vindt
Blijf op de hoogte van de vrijheidsgeest
Abonneer u op de Atlantis-nieuwsbrief en ontvang wekelijks praktijkverhalen, deskundig advies en bewijs uit de praktijk. U kunt zich eenvoudig afmelden als u niet tevreden bent.
Wees professioneel en leuk in één stap
Transformeer uw manuscript in een meesterwerk met ons.
© 2025 Atlantis - All rights reserved



















